Meny Stäng
Hem » Matstolar
 

Matstolar

Matstolar är en av de möbeltyper som alla behöver ha i sitt hem, även om antalet givetvis kan variera. Alla behöver någonstans att sitta när man äter och även om det går att avnjuta måltiderna i soffan framför tv:n så är det inte så många som väljer detta alternativ i långa loppet. Visst går det att äta middag framför tv:n när det är något bra program att titta på, men att även äta frukost, lunch, kvällsmat och mellanmål där är oftast inte fullt lika frestande. Med tanke på detta brukar de flesta välja att köpa in några matstolar redan vid första flytten. Vissa nöjer sig med två stolar till att börja med, medan andra satsar på fyra eller till och med sex stolar direkt. Det är naturligtvis valfritt och det avgörs främst av hur många sittplatser man räknar med att ha behov av i bostaden.

 

Louise Matstol - Svart

Louise Matstol - Svart
889 kr

Matstol Priscilla - Mörk beige

Matstol Priscilla - Mörk beige
895 kr

Eris Matstol - Rosa/svart

Eris Matstol - Rosa/svart
899 kr

Matstol Jaylah - Grå

Matstol Jaylah - Grå
769 kr

Severin matstol - Grå

Severin matstol - Grå
739 kr

Paulina matstol - Grå

Paulina matstol - Grå
869 kr

Chad matstol - Grå/vit

Chad matstol - Grå/vit
589 kr

Matstol Nataly - Grå/vit

Matstol Nataly - Grå/vit
1 090 kr

Claudia matstol - Ljusgrå

Claudia matstol - Ljusgrå
649 kr

Matstol Camarillo - Grön

Matstol Camarillo - Grön
995 kr

Roxby Matstol - Ek/svart

Roxby Matstol - Ek/svart
889 kr

Matstol Marilyn - Grå/svart

Matstol Marilyn - Grå/svart
1 490 kr

Inglewood matstol - Grå

Inglewood matstol - Grå
799 kr

Zackery matstol - Grå

Zackery matstol - Grå
1 390 kr

Wilma matstol - vit / oljad ek

Wilma matstol - vit / oljad ek
689 kr

Axel matstol - Grå

Axel matstol - Grå
890 kr

Matstol Aspen - Grå/vit

Matstol Aspen - Grå/vit
895 kr

Enok matstol - Grå / Krom

Enok matstol - Grå / Krom
1 290 kr
 

Olika typer av matstolar

Den som är ute efter matstolar till hemmet behöver inte känna sig speciellt begränsad, det finns nämligen mängder av olika modeller att välja på. Det finns stolar i plast, trä, metall, rotting och olika kombinationer av material. Naturligtvis finns det även stolar i en lång rad olika färger att välja mellan, och skulle man trots allt inte hitta några matstolar med den rätta nyansen så kan man alltid köpa trästolar och själv måla dem i den nyans man föredrar. Det är bara fantasin och kreativiteten som sätter gränser, matstolar går att få i så gott som alla tänkbara utföranden bara man tar sig tiden att leta.

matstol

Det är inte bara färg och material som skiljer olika matstolar åt utseendemässigt. Det kan också skilja en hel del när det gäller form och modell i övrigt. Vissa stolar har fyra raka träben, andra har tre eller fyra ben av metall som utgår från mittpunkten på underredet, en tredje modell har en mer loungeliknande stil utan kantiga ben. Det finns helt enkelt väldigt många olika varianter, vilket man snabbt upptäcker när man börjar se sig om efter nya stolar. Det gör att beslutet kan bli svårt att fatta eftersom man troligtvis hittar flera olika varianter som man verkligen gillar, men man får helt enkelt fundera och väga fördelar mot nackdelar och naturligtvis även ta en titt på prislappen och se hur mycket det skiljer där.

Väldigt varierande priser

Att konstatera att utseendet skiljer rejält från en typ av matstol till en annan är enkelt, och att konstatera detsamma när det gäller priset på matstolar är precis lika lätt. Det kan skilja flera tusen kronor på två olika matstolar, vilket kan vara svårt att förstå vid första tanken, men när man börjar tänka närmare på saken så inser man till viss del varför.

Det kan som sagt finnas stora skillnader när det gäller material och det är ganska självklart att vissa material är dyrare än andra. Vissa träslag är till exempel svåra att få tag på och stolar av dessa träslag blir därmed oftast dyra eftersom det inte finns lika många exemplar av dessa karmstolar. Andra material, som till exempel plast, är betydligt enklare att få tag på och det finns många exemplar av stolar som tillverkats av plast eftersom det inte råder någon brist på materialet. Det gör att priserna blir lägre på dessa stolar. När man tänker på det på det sättet blir det ganska lätt att förstå varför det förekommer stora prisskillnader. Matstolar som tagits fram av kända designers är i regel också betydligt dyrare än kedjeproducerade matstolar som finns i var och varannan möbelbutik, något som också är ganska självklart. De flesta prisskillnader går med andra ord att förklara relativt enkelt.

Nästa fråga blir förstås vilken typ av matstolar man ska välja. Ska man satsa på de dyra modellerna eller de billiga eller kanske något däremellan? Det finns inget rätt eller fel på den frågan. Det gäller helt enkelt att anpassa sig efter sin plånbok och efter sitt tycke och smak. Det som en person tycker är fint kanske inte alls faller nästa person i smaken och det viktigaste är att den person som ska ha stolarna tycker om dem och trivs med dem. Det är dock även viktigt att man inte överskrider sin budget, utan att man faktiskt rättar munnen efter matsäcken och väljer matstolar som inte åstadkommer ett stort, gapande hål på kontot. Läs mer på sajten matstolar.com.

Andra matstolar i stugan jämfört med den permanenta bostaden

Många äger både en sommarstuga och en permanentbostad. Ibland är permanentbostaden en lägenhet mitt inne i stan, andra gånger är det en villa på landet. Oavsett vilket så är det vanligt att man väljer en helt annan inredningsstil i stugan än den stil man valt i hemmet. En av anledningarna till detta kan vara att man vill att det ska vara lite mer provisoriskt och avslappnat när man kommer till stugan och därför passar det kanske inte så bra med elegans och trender i stugan. Många väljer därför mer gammaldags möbler, som till exempel pinnstolar till sommarstugan, medan man kanske väljer en helt annan typ av möbler till bostaden. Det är absolut inget fel i det, tvärtom kan det vara positivt att man kan ha två helt olika stilar i de olika bostäderna. Det gör också att man verkligen får en känsla av semester när man kliver in i sommarstugan.

I hemmet är det vanligt att man vill ha lite mer påkostade och kanske till och med eleganta möbler, vilket även gäller matstolarna och matbordet. Det kan också vara så att man behöver fler stolar i hemmet eftersom man oftare har gäster där, medan man bara behöver varsin stol till familjens medlemmar i stugan eftersom det är vanligare att man är ensam med familjen där. Det är inte heller helt ovanligt att man satsar på begagnade köksmöbler till stugan medan man ofta vill köpa nya matstolar och köksbord till den permanenta bostaden. Naturligtvis kan man även göra tvärtom och satsa på second hand till hemmet och köpa nytt till stugan om man föredrar det. Inte heller här finns det något facit, allt är rätt så länge man själv trivs med det.