Meny Stäng

Pinnstolar

Har du några pinnstolar hemma? I så fall är du långt ifrån ensam. Pinnstolar är en riktig klassiker när det kommer till möbler och man ser den här typen av stol i många hem men även i många sommarstugor och torp. Den här typen av stol har hängt med i många år och uppskattas av människor i alla åldrar. Vissa uppskattar den av nostalgiska skäl, medan andra gillar enkelheten. Oavsett varför man tycker om dem så är de lätta att hitta och relativt billiga att köpa, vilket gör att fler kan njuta av dem, vilket naturligtvis är positivt. Faktum är att så gott som alla kan hitta en pinnstol som passar in hos dem.

 

Wasa Pinnstol - Vintage

Wasa Pinnstol - Vintage
1 390 kr

Birka Pinnstol - Vintage

Birka Pinnstol - Vintage
1 590 kr

Pinnstol Gotland - Duvblå RAL5007

Pinnstol Gotland - Duvblå RAL5007
799 kr

Dalsland Pinnstol - Grafitgrå

Dalsland Pinnstol - Grafitgrå
799 kr

Pinnstol Ålesund - Vit

Pinnstol Ålesund - Vit
599 kr

Tärnö Pinnstol - Svart

Tärnö Pinnstol - Svart
690 kr

Pinnstol Castor - Brunbetsad

Pinnstol Castor - Brunbetsad
1 790 kr

Pinnstol Karl - Grå

Pinnstol Karl - Grå
799 kr

Wasa Pinnstol - Svart

Wasa Pinnstol - Svart
1 690 kr

Dalsland Pinnstol med armstöd - Grafitgrå

Dalsland Pinnstol med armstöd - Grafitgrå
1 490 kr

Pinnstol Treviso - Vit

Pinnstol Treviso - Vit
919 kr

Dalsland Pinnstol med armstöd - Svart

Dalsland Pinnstol med armstöd - Svart
1 490 kr

Dalsland Pinnstol - Vit

Dalsland Pinnstol - Vit
799 kr

Pinnstol Karl - svart

Pinnstol Karl - svart
799 kr

Dalsland Pinnstol - Svart

Dalsland Pinnstol - Svart
799 kr

Pinnstol Castor - Vit

Pinnstol Castor - Vit
1 790 kr

Pinnstol Castor - Valnöt

Pinnstol Castor - Valnöt
2 990 kr

Dalsland pinnstol - Whitewash

Dalsland pinnstol - Whitewash
899 kr
 

Pinnstolar till sommarstugan

Har du turen att äga ett torp eller en sommarstuga? Många inreder lite mer lantligt och gammaldags i stugan jämfört med i året runt-bostaden. Om man strävar efter att inreda på ett sätt som för tanken till svunna tider är pinnstolar de perfekta möblerna och det finns många olika bord som med fördel kan kombineras med den här typen av stolar. Om man vill ha en riktigt fulländad, lantlig sommarstugestil kan man även matcha pinnstolarna och tillhörande bord med någon vacker trasmatta på golvet och många tycker att det är riktigt vackert att använda porslin i pastellfärger för att åstadkomma en riktigt ombonad och hemtrevlig känsla. Det finns mycket man kan göra för att inreda en sommarstuga på ett riktigt hemtrevligt sätt och många vågar ta ut svängarna lite mer när det gäller sommarbostaden eftersom det är en semesterbostad där man bor någon månad om året.

pinnstol

Pinnstolar till hemmet

Den lantliga stilen har vunnit stor popularitet det senaste årtiondet och om man tittar i inredningstidningar brukar man i nästan varje nummer se exempel på något hem där man valt att hålla sig helt eller delvis till denna inredningsstil. Det gör också att pinnstolar är vanligt förekommande i dessa tidningar och även på inredningsbloggar ser man pinnstolar här och var. Även om man valt att satsa på retrostilen, som också är väldigt populär just nu, så passar den här typen av stol in på ett bra sätt, vilket gör att många fastnat för pinnstolens charm.

Pinnstolar passar in i många hem på grund av att det dels är en klassisk stolsmodell som funnits i många år, men även på grund av att de här stolarna finns i många olika färger, vilket gör att de kan placeras i de allra flesta hem oavsett vilka färger man valt att satsa på i övrigt. Vita pinnstolar ses ofta på bilder men det finns även gott om andra alternativ, exempelvis träfärgade stolar, svarta stolar, grå stolar och mer färgrika stolar i exempelvis gult eller rött. Det gör också att man kan använda den här typen av stol både i köket och i andra rum. I köket passar det till exempel utmärkt att ha fyra eller sex pinnstolar samlade kring ett runt eller ovalt bord, men pinnstolen fungerar även utmärkt som skrivbordsstol i barnrummet eller hobbyrummet.

Om man vill ha några extra stolar att plocka fram vid behov är också pinnstolarna ett perfekt alternativ. De tar mindre plats än många andra stolar, de är hållbara och kan ställas i stort sett vart som helst i väntan på att plockas fram och användas. Det finns helt enkelt väldigt många fördelar med den här typen av stol, som dessutom är stabil och bekväm att sitta på.

Bra priser

Pinnstolar finns precis som de flesta andra möbeltyper i olika prisklasser. Fördelen är att det finns riktigt billiga modeller som bara kostar några enstaka hundralappar, även om det givetvis även finns dyrare modeller som kostar runt 1500 kronor styck. Om man är ute efter stolar skapade av någon välkänd designer kan naturligtvis priset stiga ytterligare, men vanliga pinnstolar kostar vanligtvis mellan 300 och 1500 kronor styck, även om det som sagt finns både billigare och dyrare alternativ.

En fördel med pinnstolarna är att de ofta är precis lika fina när man köper dem begagnade, vilket gör att många väljer att leta efter sådana stolar på second hand och loppis. Där kan det, om man har turen med sig, gå att hitta den här sortens stolar för en femtiolapp styck, vilket gör att man kan köpa pinnstolar både till hemmet och stugan utan att det känns speciellt mycket i plånboken. Ibland kan man till och med ha tur och hitta ett matchande bord, så att möbelgruppen blir komplett. Om man inte har den turen så brukar det dock inte vara några problem att köpa ett träbord separat som kan matchas med stolarna på ett snyggt sätt. Man kan på så sätt få en hel möbelgrupp till ett riktigt bra pris, och dessutom kan man med den här typen av klassiska möbler känna sig säker på att de aldrig kommer att bli omoderna. Kan även passa bra som köksstolar.

Lätta att måla om

Om man köper pinnstolar av trä men tröttnar på färgen kan man relativt enkelt ge dem en uppfräschning genom att måla om dem i en färg som man tycker bättre om. Matstolar brukar vara enkla att måla och såvida inte stolarna är svarta eller väldigt mörka i färgen i dagsläget och ska målas i en ljusare färg så brukar det inte krävas speciellt många lager färg heller, vilket gör att det både är billigt och går ganska snabbt att få stolarna fina i en helt ny färg.

I och med att stolarna går att måla om efter smak så går det också att få dem att passa in även om man tapetserar om, målar om eller byter färgskala på inredningen i övrigt. På det sättet slipper man byta ut hela möblemanget när man fattar tycke för nya färger eller en ny inredningsstil, vilket naturligtvis är fördelaktigt. Mer info hos ILoveStyle.

Om man har ett träbord till stolarna kan även detta målas om samtidigt så att man får en enhetlig och uppfräschad möbelgrupp som förblir fin och fräsch i flera år till. Kanske kan till och med pinnstolarna gå i arv till nästa generation, då den här möbeltypen som sagt aldrig tycks bli omodern.